torsdag 15 januari 2009

Sen sist!

Nu har även Trettondagshelgen passerat. Kallt men ingen snö. Allt är som kanderat ute.
Julgransplundringen firades på Fasta Paviljongen på Långholmen och hade arrangerats av Mercurii-orden, ett ordenssällskap där maken är medlem.
Barnbarnen tyckte det var roligt med sång och dans kring granen.
Där fanns även en tomte, en clown och en rosa kanin.
Men det mest spännande var dock trollkarlen tyckte åtminstone Ville, som var där för första gången. Godispåsar, glass, presenter och lotterivinster hade de med sig hem.

Nu är det snart fyra veckor sedan Midvintersolståndet och det märks minsann. Inte vet jag om dagen redan hunnit bli 1 timme längre, men utebelysningen, som tänds med ljustimer tänds 1 timme senare än då den sattes igång före jul. Kan det vara så att våren är på G?

Tjugondedagjul, då ska julen ut. Men Frerja fyller år och hon skall firas först. Hela 7 år blir hon, den lilla gumman. Alldeles nyss så förde hon ett sådant liv (kolikbarn, huva). Nu är hon stora damen och älskar att bli uppvaktad.
Tomteskaran får jag ta hand om dagen efter. Nu känns det bra att sätta upp dem på vinden igen och det blir ljusare och luftigtigare hemma. Amaryllisarna kommer nu med en andra omgång blommor förstås.


Inga kommentarer: